Регламент на конкурса


Регламент на Конкурса:
1. Кандидатките трябва да имат личен профил във Фейсбук и да имат навършени 18 години към началната дата на Конкурса.
2. Кандидатките трябва да изпратят 3 различни снимки на лицето си и 1 видео на лицето си с продължителност до 1 минута чрез съобщение от личния си Фейсбук профил до Фейсбук страницата FACES.bg.
3. Снимките и видеото трябва да показват лицето на кандидатката, по нейн избор – в анфас или в профил, като може да включват и раменете, но без бюста.
4. Снимки или видео, които не отговарят на условията по т.3 не се приемат или при възможност се редактират (изрязват) до допустимото.
5. Изражението, прическата и гримът на участничките в снимките и видеото са по техен избор.
6. Не се приемат: а/ снимки или видео, които са некачествени; б/ снимки или видео, които са видимо обработени с филтри, ефекти, фотошоп или друг софтуер; в/ снимки или видео, в които чрез грим, изражение, акссоари, жестове или друго се изразява неприлични асоциации; г/ снимки или видео, в които лицата на кандидатките са видимо манипулирани с ботокс, филъри и други подобни; д/ снимки или видео, които са направени преди повече от една година; е/ снимки или видео, които журито прецени, че не са допустими по естетически критерии.
7. Снимките и видеото се преглеждат от жури за допустимост.
8. Одобрените кандидатки се уведомяват чрез съобщение да се регистрират на уеб сайта на Конкурса https://faces.bg/.
9. Кандидатки, които са одобрени за участие в Конкурса, но не са се регистрирали на уеб сайта https://faces.bg/, не се допускат до участие в Конкурса.
10. Конкурсът стартира с едновременното публикуване на по една снимка от всяка участничка на страницата FACES.bg.
11. Нови участнички могат да се регистрират и след началото на Конкурса, но не по-късно от началото на втория етап на Конкурса.
12. Регистрацията за участие е безплатна до началото на Конкурса.
13. След започване на Конкурса, за регистрация се заплаща такса 10 лв.
14. Регистрирана участничка може да се откаже от участие само преди започването на Конкурса.
15. При отказ от участие или отпадане на участничка в етап от Конкурса, таксата не се възстановява.
16. Конкурсът се провежда на Facebook страницата FACES.bg и се състои от 4 етапа – всеки с продължителност 1 седмица.
17. Във всеки етап на Конкурса се публикува само по една снимка или видео от всяка участничка.
18. Класирането на участничките е според броя на получените лайкове на снимките и видеото на участничките на Facebook страницата FACES.bg.
19. Участничките и техните фенове могат да използват всякакви начини за насърчаване на публиката да лайкват публикуваните снимки и видео на Facebook страницата FACES.bg чрез споделяне, тагване, коментари, призиви и други.
20. В края на последния ден на всеки етап се засича броя на лайковете на снимките и видеата на участничките и се съставя временна класация.
21. По преценка на журито, участничките, получили най-малък брой лайкове от всеки изминал етап отпадат от участие за следващия етап.
22. Победителки са първите 10 участнички от класацията, събрали най-много лайкове като сбор от всички етапи на Конкурса.
23. Снимките с имената на победителките се публикуват по азбучен ред в каталога “Най-красивите лица в Фейсбук” за съответната година в уеб сайта на Конкурса https://faces.bg/.
24. Материални награди получават първите 3 победителки както следва: първа – 300 лв, втора – 200 лв, трета – 100 лв.
25. Организаторът може да прави промени в Регламента на Конкурса по всяко време.